Er du og familien din vernet mot skadelig radon? Kjøp utstyr for radonmåling fra Selvaag Bolig.

Post image
Radonmannen måler radon-konsentrasjonene i bolig, leiebolig og offentlige bygg. Vi benytter alle typer målinger: Radonmålinger med sporfilm og radonmåling med elektronikk.

Annonsørinnhold:
Mange unnlater å gjennomføre radonmåling fordi de tror de bor i et radonfritt område, men dette kan i mange tilfeller vise seg å være feil. Omtrent hele Norge er utsatt for radon, og for høye radonnivåer kan du finne over hele landet.

Slik gjennomfører du radonmåling i boligen din (fra Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet):

  • Radonmåling bør skje i vinterhalvåret, mellom midten av oktober og midten av april.
  • Radonmåling skal foregå over et tidsrom på minst to måneder.
  • Mål radon i minst to oppholdsrom i boligen, for eksempel stue og soverom. Har boligen flere etasjer måler du radon i minst et oppholdsrom i hver etasje. Leiligheter i boligblokker som ligger fra og med tredje etasje over bakkenivå, trenger vanligvis ikke radonmåling.
  • Ta kontakt med Radonmannen for radonmåling.
  • Radonmannen kan plassere ut måleutstyr for deg, eller trykk her for å bestille sporfilm for å utplassere dette selv.
  • Du kan gjennomføre radonmåling enten med sporfilmer eller med et elektronisk radonmåleapparat, fremgangsmåten er den samme.

Det er viktig å sørge for at boligen ikke inneholder høye nivåer av radon. Radonmannen har stor erfaring og god kunnskap som skal til for å gjennomføre riktige og varige radontiltak – enten i boliger, næringsbygg eller offentlige bygg.
Anbefalte lenker:

Når du besøker denne nettsiden, kan nettleseren din lagre informasjonskapsler (cookies). Noen brukes til statistikk, og andre er lagt inn av tredjeparttjenester. Ved å klikke 'Godta alle' aksepterer du bruk av cookies.